Somelierul un altfel de manual: Volumul al II-lea - Mancarea si vinul, Fabrizio Maria Marzi, Rosella Romani - 1

Somelierul un altfel de manual: Volumul al II-lea - Mancarea si vinul, Fabrizio Maria Marzi, Rosella Romani

9789730213997
Produs indisponibil (ieșit din gamă, nu va mai fi reaprovizionat)

Cele mai avizate recomandari in ceea ce priveste asocierea vinului cu mancarea, intr-o carte ilustrata.

Somelierul un altfel de manual: Volumul al II-lea - Mancarea si vinul, titlu editat de Organizatia Somelierilor din Romania, 2011.

Mancarea si vinul este tradusa de Marian si Stefan Timofti dupa Il cibo e il vino carte aparuta sub patronajul Associazione Italiana Sommelier (AIS).

Daca descoperirea lumii vinului reprezinta intotdeauna o aventura fascinanta, asocierea acestuia cu mancarea prilejuieste, de cele mai multe ori, experiente foarte interesante, deseori provocatoare si incitante.

Aceasta enciclopedie gourmet, care nu este o culegere de retete, reprezinta un eveniment editorial major pentru gastronomia romaneasca. Chiar daca pare un manual adresat strict somelierilor, de fapt cartea se adreseaza oricui apreciaza preparatele culinare de calitate, insotite de vinuri pe masura.

Fiecare subiect a fost tratat astfel incat sa trezeasca curiozitatea pentru cunoasterea mancarurilor, atat teoretica cat si senzoriala, folosindu-se o multitudine de fotografii, tabele si scheme de prezentare.

Dupa citirea volumului Mancarea si vinul vom intelege mult mai bine ce sa cerem si la ce sa ne asteptam de la o masa la restaurant, cartea nefiind un simplu manual ci, mai mult decat atat, o serioasa lucrare de cultura generala gastronomica.

Este o carte strict necesara somelierilor, dar foarte utila tuturor iubitorilor de gastronomie, bucatarilor si restaurantelor.

Concordanta si contrast

Intr-o societate precum este cea a noastra, in care limitele geografice si culturale sunt in mod curent depasite, si enogastronomia este intr-o continua evolutie. Insa, in ultimele decenii, situatia s-a complicat datorita aparitiei unor noi curente culinare, precum bucataria futurista, nouvelle cuisine, bucataria moleculara si multe altele. Restaurantele etnice si cele atipice sunt din ce in ce mai numeroase, iar ele propun mancaruri pentru care nu exista o asociere traditionala, deoarece cultura multor tari nu ia in considerare vinul. In melting pot-ul din New York si din alte orase cosmopolite, la orice ora din zi si din noapte, persoane care provin din orice colt al planetei, indiferent de rasa, limba, cultura, religie si traditie, se aseaza la masa si consuma mancaruri de orice fel. Acest lucru nu poate fi ignorat, dupa cum nici radacinile enogastronomice nu pot fi uitate. Dar crearea unor noi asocieri reaprinde flacara curiozitatii si a fanteziei, alimentata de experimentari si comparatii stimulante.

Abordarea asocierii mancarii cu vinul trebuie sa fie meticuloasa si riguroasa, aplicabila si cu referire la toate felurile de mancare si la toate vinurile, nu doar codificata de gustari repetate si de experienta. Principiile bazate pe evaluarea senzatiilor percepute in degustarea mancarurilor si a vinurilor, clare si influentate cat mai putin posibil de gusturile personale — lucru care nu este intotdeauna usor cand instrumentele sunt doar organele de simt — stau la baza tehnicii si a fisei grafice de asociere intocmita de Asociatia Italiana a Somelierilor.

Savoarea, tendinta acida si tendinta amaruie, tendinta dulce si grasa, onctuozitatea sapiditatea, adica cea mai mare parte a senzatiilor de aroma si a celor tactile percepute la o mancare se asociaza prin contrast si cauta deci in vin o caracteristica opusa.“

BRAND: OSR 2011  | SKU: 9789730213997  | PRODUCT ID: 1340  | EAN: 9789730213997
Tip
Carte
Expediere
NO
Timp procesare comanda (zile)
0
Tip livrare (expediere)
FAN Courier
Ridicare din magazin
Sameday EasyBox
Cost livrare la adresă (lei)
19

4 alte produse in aceeasi categorie:

Înregistrare

Înregistrare cont nou

Ai deja cont?
Autentificare sau Resetare parolă