Sunt interzise modificarea sau intervențiile neconforme efectuate în orice mod asupra unui dispozitiv de gătit in aer liber. Orice ajustare sau reparație se va efectua de către personal calificat. Se recomandă întreținerea regulată a grillului. Notă: După utilizare, suprafața de ardere se poate decolora. Rețineți că acest aspect este normal în cursul utilizării grillului pe […]
Nu iese fum fără foc
Introducere O simplă căutare pe Google după conținut în limba română pentru afumare returnează rezultate multiple în ceea ce privește metoda ca atare de pregătire a alimentelor, tipurile de afumare, materialele de combustie și dispozitivele folosite în proces, varietățile de preparate obținute, avantajele pentru satisfacția gastronomică, dar și pentru sănătate, atât vechimea procesului, cât și […]
Instrucțiuni preliminare Butonul de aprindere electronică sau piezoelectrică Dacă aprinderea NU se produce în primele secunde, rotiți butoanele de control în poziția O(prit). Așteptați câteva minute și reluați procedura de aprindere. Dacă arzătorul nu se aprinde odată cu pornirea alimentării cu gaz, acesta va continua să se degaje din arzător și se poate aprinde accidental […]
Butelia – specificații, amplasare În general buteliile de gaz trebuie să aibă diametrul maxim de 345 mm și înălțimea maximă de 600 mm. Se pot folosi butelii de până la maxim 15 kg. Folosiți întotdeauna cu grijă butelia. Nu o depozitați niciodată în poziție orizontală, deoarece supapa poate fi defectă, provocând o scurgere periculoasă de […]
Tehnici de gătire pe grillul cu gaz
Gătirea directă pe grătar Metodele de gătire directă pe grătar implică gătirea de alimente pe grile, direct deasupra flamei. Gătirea directă pe grătar este cea mai populară metodă pentru majoritatea produselor ce se servesc individual, cum ar fi antricot, cotlet, pește, burgeri, kebab și legume. Ghid pentru o friptură de vită pe grătar perfectă Gătire […]