Aromele legendare ale Texasului la orice masă!
Un erou din vestul Texasului, cu palme ce puteau cuprinde cu ușurință o bucată de piept de vită, C.B. Stubblefield, cunoscut simplu sub numele de „Stubb“, nu a făcut doar grătare, și-a făcut și prieteni.
Un erou din vestul Texasului, cu palme ce puteau cuprinde cu ușurință o bucată de piept de vită, C.B. Stubblefield, cunoscut simplu sub numele de „Stubb“, nu a făcut doar grătare, și-a făcut și prieteni. Zâmbetul său larg îi acapara pe toți în atmosfera de moment, fie că veneau să cânte blues, fie că își savurau în tihnă pieptul afumat de vită, cu varză și fasole.
Stubb a avut pentru prima oară șansa de a găti pentru mase ca sergent la popotă în armata S.U.A., transformând cantina respectivă în cea dintâi ipostază a restaurantului Stubb Bar-B-Q. După satisfacerea stagiului militar în Coreea, Stubb s-a mutat în Lubbock, Texas, unde în 1968 a deschis legendarul Bar-B-Q al lui Stubb. Restaurantul era amplasat într-o locație precară din stuc, care, deși primitoare, nu putea să adăpostească decât vreo 75 de suflete.
Nu a trecut mult timp și specialitățile Stubb „Blue Plate“ au ajuns cunoscute în zonă. Muzicieni renumiți sau care aveau să devină celebri, cum ar fi Joe Ely și Tom T. Hall, au venit să „cânte pentru cină“. În ritm la fel de sigur și consecvent precum meniul, micul restaurant al lui Stubb a căpătat faima națională de a fi o destinație de neratat pentru blues și grătare.
La mijlocul anilor optzeci, Stubb și-a mutat restaurantul în Austin, Texas. Mulți dintre aceiași artiști care au cântat în restaurantul inițial au poposit și la noua locație, cu toate că o parte dintre aceștia deveniseră faimoși între timp. De la președinți, până la celebrități și oameni de rând, cu toții au experimentat savoarea unică a dragostei și fericirii marca „Stubb”.
Nu după mult timp, la îndemnul prietenilor și al clienților săi, Stubb a început să-și îmbutelieze sosul în casa lui Joe și a lui Sharon Ely, folosind sticle de gem și de whisky și gătind în combinație cu ardei Jalapeño. Joe a luat cu el o parte din sosul lui Stubb la o interpretare în cadrul emisiunii „Late Night cu David Letterman“, delectându-și astfel publicul și celebra gazdă. Vestea despre sosurile lui Stubb s-a răspândit apoi precum un foc de prerie din vestul Texasului, iar Stubb însuși a fost invitat să participe la o ediție a emisiunii respective. Când Letterman l-a întrebat care sunt ingredientele pentru un sos atât de bun, Stubb a dat răspunsul ce avea să devină la fel de faimos ca sosurile: „dragostea și fericirea“.
Astăzi, patrimoniul lui Stubb trăiește în sosurile sale legendare, în marinade și în condimente, continuând să-i facă pe oameni să se simtă bine, peste tot în lume. Deși a început cu un singur sos, gama Stubb conține acum 7 sosuri, 5 marinade, 2 marinade injectabile, 5 condimente, 4 sosuri de gătit, un sos de „mop” si un sos de aripioare, toate acestea aducând aromele legendare ale Texasului la orice masă.
După cum spunea Stubb, „Doamnelor și domnilor, sunt bucătar.“
Aceasta este adevarata afacere, originalul. Iar rosiile astringente, otetul, melasa si piperul te vor trata asa cum meriti. Atunci cand Stubb si-a deschis propriul restaurant Texas Bar-B-Q in 1968, el a servit o farfurie din ceea ce el a numit „Dragoste si fericire“. Stubb a afumat carne la perfectiune si a facut sosurile sale de la zero. Astazi...
Asemenea majoritatii texanilor, nascuti si crescuti in patria fermelor de animale, Stubb sigur stia cum sa faca o friptura buna. Aceasta marinada texana pentru biftecuri combina ceapa si usturoiul cu ardeii iuti si condimentele picante pentru a pune in valoare ce e mai bun din carne.
Daca sunteti in cautarea unei arome de carne afumata specific texana, dar fara sa fie nevoie sa porniti afumatoarea, atunci ati ales recipientul potrivit. Sosul de afumat Stubb's Hickory Liquid Smoke ii va da gratarului dumneavoastra aroma dulce, ca de afumatura a lemnului de hicori autentic.
Cand venea vorba de facut gratare, Stubb obisnuia sa spuna: „Totul incepe cu un frecus bun.“ Amestecul Stubb's Chicken este o combinatie savuroasa de sare de mare, miere, usturoi si mustar.
Cand venea vorba de facut gratare, Stubb obisnuia sa spuna: „Totul incepe cu un frecus bun.“ Amestecul Stubb's Pork Spice este o combinatie picanta de mirodenii, ardei iuti (chile peppers) si suc de lamai verzi.
Cand venea vorba de facut gratare, Stubb obisnuia sa spuna: „Totul incepe cu un frecus bun.“ Condimentele Stubb's Beef sunt un amestec temerar de sare de mare, melasa si cafea.
Cand venea vorba de facut gratare, Stubb obisnuia sa spuna: „Totul incepe cu un frecus bun.“ Condimentele Stubb's Bar-B-Q sunt tocmai reteta originala de frecare a carnii, inventata de Stubb insusi la restaurantul sau initial Texas Bar-B-Q – constand intr-un amestec perfect de sare de mare, boia de ardei si piper negru.
Mancarurile din Texas sunt cunoscute ca fiind dulci si picante dintr-o bucata. Stubb stia exact cum sa echilibreze gustul pentru a face clientii sa revina si pentru a doua sau a treia portie. Acest sos dulce cu piper negru aduce arome bogate de piper, sos de soia si zahar brun, cu fiecare imbucatura. In orice moment, acest sos face din gatit o placere si...
Totul este mai mare in Texas, iar aceasta reteta nu reprezinta o exceptie. Un amestec aromat de ardei iute, usturoi si zahar de trestie fac acest sos picant si doar nitel dulce. In orice moment, acest sos face din gatit o placere si o delectare, deoarece va ofera optiuni diverse de condimentare a carnurilor:Lasati carnea la marinat cel putin o ora;...
New Mexico a avut mereu un loc aparte in inima lui Stubb. In fiecare an, Stubb se ducea sa-si petreaca acolo concediile cu prietenii si a facut o adevarata pasiune pentru alimentatia locala, inclusiv pentru ardeii iuti verzi din regiune. Acest amestec foarte imbietor de ardei verzi marca Green Hatch Chile, de usturoi si lamai verzi va conferi oricarei...
S-a pornit de la sosul original Stubb, caruia i s-au adaugat habanero, cayenne si piper negru. Fiti gata, prieteni – cand spunem picant, nu glumim deloc. Stubb a stiut prea bine ce are de facut in jurul gratarului in aer liber, dar si-a gasit la fel de bine locul si-n bucatarie. La urma urmelor, acolo erau facute sosurile. Iar dupa ce prietenii l-au...
Aroma autentica de pudra de carob (Mesquite), zaharul brun si melasa va vor delecta papilele gustative cu dulceata lor deosebita. Stubb obisnuia sa petreaca si cate o noapte intreaga in jurul gratarului din celebrul sau restaurant Texas Bar-B-Q pentru ca, dupa cum ii placea lui sa spuna, „gratarul este nemuritor, precum fluviul Mississippi. Este mare si...
Originar din Texas cum era, Stubb obisnuia sa gateasca multa carne de vita si nimic nu-l putea bucura mai mult decat sa vada ca oamenii se bucura de mesele lui. Acest amestec de soia, usturoi si piper rosu va face ca vita sau orice alt tip de carne sa devina frageda, delicioasa si perfect gatita.
Stubb ii spunea puiului „pasare“ si cu siguranta ca il gatea in cantitati uriase. Va recomandam sa va marinati pasarea sau orice alta carne in acest amestec de lamaie verde, ceapa si usturoi. Folositi-l, asadar, din belsug si veti putea spune si voi: „Doamnelor si domnilor, sunt bucatar!“, asa cum zicea si Stubb despre el insusi.
Daca ati fi avut vreodata sansa de a-l privi pe Stubb prins pana peste cap cu pregatirea carnii pentru gratar, cu siguranta ca l-ati fi vazut manuind un mop cu coada scurta. Stubb obisnuia sa unga carnea cu un sos gras, cu ajutorul unui mop, ca s-o fragezeasca. Asa ca folositi sosul de mop al lui Stubb si veti putea spune si voi: „Doamnelor si domnilor,...
Stubb si-a lasat amprenta asupra a tot ce a facut. Asa se explica faptul ca acest sos de aripioare nu seamana cu nimic altceva. Specific texan si facut din ardei habanero autentici, acest sos va conferi o iuteala aparte aripioarelor sau oricaror altor alimente cu care alegeti sa-l combinati.
Dens, bogat si plin de zahar si melasa, acest sos este impregnat de o dulceata care este imposibil sa nu va placa. Lui Stubb ii placea mult sa calatoreasca. Uneori, obisnuia sa gateasca mai multe feluri de mancare, pe care le incarca apoi in Cadillacul sau si o lua inspre est, catre Memphis sau Nashville. Cand dadea peste un loc cu oameni pusi pe...
Melasa si zaharul brun echilibreaza perfect gustul ardeilor iuti chipotle/jalapeno. Gustul pare la inceput dulce, pentru ca mai apoi sa o dea in iuteala specific texana. Cand Stubb spunea despre sine: „Doamnelor si domnilor, sunt bucatar!“, afirmatia lui era o forma de modestie. Pentru ca toata lumea stia ca era mai mult decat un simplu bucatar, el a...
Aroma de miere si de nuci pecan echilibreaza gustul de otet din cidru de mere si aciditatea rosiilor si îi confera acestui sos un gust unic si o dulceata absolut perfecta. Stubb obisnuia sa petreaca si cate o noapte intreaga in jurul gratarului din celebrul sau restaurant Texas Bar-B-Q pentru ca, dupa cum ii placea lui sa spuna, „gratarul este nemuritor,...
Whiskey-ul Bourbon autentic si fumul de lemn de hicori sunt ingredientele de baza ale unui sos dens, picant si exact atât de dulce pe cat ar trebui sa fie. Stubb a stiut prea bine ce are de facut in jurul gratarului in aer liber, dar si-a gasit la fel de bine locul si-n bucatarie. La urma urmelor, acolo erau facute sosurile. Iar dupa ce prietenii l-au...
Lui Stubb ii placea sa-l gateasca pe „fratele porc“, cum ii spunea el. Acest amestec picant de chilli, lamai verzi si ghimbir va face si mai savuros tot ceea ce inseamna porc, de la cotlete, la muschiulet si coaste. Sosul este la fel de bun si in combinatie cu alte tipuri de carne sau cu peste. Asa ca va recomandam sa-l folositi din belsug, ca sa puteti...