

Sună: 0724 862 861
Deși era sâmbătă am reușit să procur grătarul dorit, ajutat de sfaturile utile ale reprezentantului firmei. Mulțumiri pentru răbdare și profesionalism.
Adrian Bunoiu 12/03/2020
Imi doream de multa vreme un ceaun olandez din fonta, cu capac. Sunt foarte multumit de servicii si calitatea ceaunului.
Dan Mihalache 06/03/2020
Grill Market își propune să fie un partener de încredere în piața de produse destinate petrecerii timpului în aer liber, alături de familie și prieteni și, în acest sens, ce tip de produs este mai potrivit pentru astfel de activități dacă nu grătarul […]
Placile de cedru sunt ideale pentru grill pentru ca va ajuta sa evitati expunerea directa a alimentelor la flacara, adaugand aroma de lemn si pastrand, totodata, aromele naturale ale carnii.
Placile de cedru de la Char-Broil reprezinta accesoriul perfect de gatire a somonului, dar si a altor tipuri de peste, legume, fructe si chiar branzeturi. Fiecare set contine cate doua placi rezistente din lemn de cedru.
Introduceti placile de cedru de la Char-Broil in kitul de gratar pentru a va bucura astfel de arome noi, indraznete cu prima ocazie. Utilizarea acestor placi rezistente din lemn de cedru va va feri carnea de expunerea directa la caldura grillului. Maestrii gastronomi folosesc aceste placi pentru a gati somonul si alte tipuri de peste, dar asta nu va rapeste bucuria de a descoperi tot felul de alte modalitati de a le folosi dupa propria inspiratie. Pentru rezultate optime, inmuiati placile in apa timp de 30 de minute inainte de utilizare. Dupa ce le puneti pe grill, lasati-le sa se incalzeasca pana veti vedea ca iese putin fum.
Impresionati-va oaspetii cu aromele neobisnuite pe care vi le garanteaza gatirea somonului sau a altor tipuri de peste pe placi de cedru, dar puteti incerca sa gatiti pe ele si carnuri, branzeturi, legume sau chiar fructe, pentru arome noi si interesante.
Avertisment: Ca si in cazul altor tipuri de lemn, arderea cu flacara a acestor placi de cedru poate avea ca rezultat degajarea de monoxid de carbon, funingine sau a altor biosubstante de ardere despre care se stie ca pot provoca fie cancer, fie toxicitate reproductiva.
Cum sa gatiti cu ajutorul placilor de lemn
Placi de lemn folosite pe grill! Toata lumea apeleaza la acest truc deoarece se evita astfel expunerea directa a alimentelor la caldura grillului. Placa serveste ca mijloc de protectie si ofera un plus de savoare alimentelor. Majoritatea apeleaza la placile de lemn pentru gatirea somonului sau a altor tipuri de peste, dar puteti experimenta gatitul la placa si cand e vorba de alte feluri de carne, de legume, fructe sau chiar branzeturi.
1. Inmuiati placa in apa
Inmuiati placa in apa timp de 30 de minute inainte de a o pune pe grill. Asigurati-va ca aceasta se scufunda complet in apa punandu-i deasupra o greutate ca sa nu se ridice la suprafata.
2. Ungeti placa cu ulei
In cazul in care gatiti fileuri de peste cu piele, ungeti fileul de peste cu ulei inainte de a-l pune pe placa.
3. Condimentati placa
In functie de alimentele pe care le gatiti, incercati diferite tipuri de placi de lemn netratat: cedru, stejar, arin, hicori, artar, cires si mar.
4. Mentineti placa in stare corespunzatoare
Folositi un pulverizator de apa pentru a stinge eventualele flacari prea mari in cazul in care placa ia foc.
5. Gatire lenta indirecta
Prin gatirea indirecta cu ajutorul placilor de lemn, pregatirea alimentelor va necesita mai mult timp pentru ca acestea nu vor fi expuse direct la foc, dar rezultatele vor fi si ele cu totul diferite de procedeul obisnuit de gatire pe grill. Daca aveti un grill cu gaz, reglati la jumatate caldura emisa de arzatoare. Daca aveti un grill pe carbuni, puneti carbunii doar pe una din suprafetele laterale ale grillului.
6. Refolositi placa
Puteti folosi o placa de gratar de doua sau de trei ori sau puteti elimina partile afectate de foc si sa l folositi ca aschii de lemn pentru afumare. Pentru refolosire, inmuiati pur si simplu placa in apa si depozitati-o intr-un loc curat si uscat. Nu folositi detergent de vase, pentru ca acesta poate contamina aroma de lemn.
Sfat: Nu uitati sa inmuiati placa de cedru in apa dupa utilizarea sa pe grill deoarece o placa de lemn incalzita pastreaza urme de jaratic care se pot reaprinde.