Vinul. Cum il intelegem, cum il bem. Ghid de degustare, Marnie Old

9786063306808

Produs nou

O abordare revolutionara a lumii vinului, prezentandu-va, dintr-o privire, ceea ce alte carti despre vinuri doar va spun.

Aflati cum sa discutati despre vin, cum sa gasiti vinuri care sa va placa si cum sa le pastrati si sa le turnati in pahare, pentru a obtine tot ce este mai bun de la ele.

Explorati spectrul vinurilor albe, rosii si roze, cu ilustratii bogate si amuzante degustari organizate acasa.

Faceti cunostinta cu soiurile de struguri si regiunile viticole ce trebuie cunoscute, intr-un context larg.

Aceasta carte exploreaza miturile vinului si va ofera o perspectiva noua si proaspata asupra lumii vinului.

Mai multe detalii

O singură bucată în stoc!

100 RON

Nu va ingrijorati in privinta asortarii unor vinuri cu anumite mancaruri. Adesea este mai bine sa alegeti pe baza unor factori ca momentul zilei sau perioada din an.
• Vinurile mai usoare si mai tinere (de obicei bine racite) sunt ideale pentru zilele caniculare, vinurile mai tari si mai complexe sunt perfecte pentru sezonul rece.
• Cea mai placuta combinatie consta in alaturarea unor vinuri avand calitati senzoriale similare cu mancarea servita: vinuri usoare la mancare usoara, vinuri tari la mancare bogata.
• Potriviti vinul si mancarea dupa intensitatea aromei sau profunzimea culorii.
• Dressingurile si sosurile influenteaza aroma unui preparat mai mult decat principalele lui ingrediente.
• Mancarurile crude si gatite fara a fi rumenite se potrivesc cel mai bine cu vinuri tinere, proaspete, neinvechite in stejar. Mancarurile rumenite la cuptor, fripte la gratar sau sotate, de pilda, merg mai bine cu vinuri invechite in stejar.
• Cand aveti dubii, potriviti mancarea cu sampanie.
• Sarea si zaharul altereaza perceptia aciditatii si a dulcetii la orice vin servit cu acel preparat. Sarea din mancare reduce aciditatea perceputa a vinului, iar zaharul o accentueaza.
• „Placere plus placere" constituie o strategie solida de asortare; totusi, mancarurile picante nu merg alaturi de asa-numitele vinuri „picante". Aceste vinuri corpolente si indraznete par sa accentueze senzatia de arsura data de un preparat picant, iar vinurile albe cu continut scazut de alcool o atenueaza.

ProdusCarte
Tara de origineRomania
Transport11 RON
Garantie1 luna
Timp livrare1 zi lucratoare
Tip copertaBrosata (Paperback)
Numar pagini256 pagini
LimbaRomana
Data aparitieiseptembrie 2016
EdituraLitera