Sună: 0724 862 861
Vinurile mai bogate in taninuri sunt servite la temperaturi mai ridicate. Vinurile mai usoare sau mai fructate se servesc la temperaturi scazute. Dupa turnarea in pahar, vinurile albe se incalzesc rapid din cauza diferentei mari dintre temperatura ambientala si temperatura ideala de servire a acestora. Pe perioada verii se recomanda servirea vinului alb cu 1-2 grade sub temperatura normal recomandata. Paharul de vin se tine intotdeauna de picior tocmai pentru a nu creste temperatura acestuia.
Tip vin | Exemple | Temperatura optima de servire |
Cupaj rosu | Cupola Sanctis – Sfantul Dumitru 2010 | 16° C |
Rosu complex | Prince Matei Merlot 2006 | 18° C |
Rosu puternic | Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2010 | 16°–18° C |
Rosu fin | Crai Nou Pinot Noir 2010 | 14°–16° C |
Rosu proaspat fructat | Floare de Toamna Vinarte | 12°–14° C |
Rose proaspat sec | Prince Știrbey Cramposie Selectionata 2011 | 12°–14° C |
Alb plin sec | Crai Nou Chardonnay 2012 | 10°–12° C |
Alb proaspat sec | Lacerta Sauvignon Blanc 2011 | 10° C |
Alb dulce sau fortificat | Sirena Dunarii Riesling 2001 | 8°–10° C |