Categorii
Recomandări Rețete

Păstrăv(i) cu legume și brânză la grătar

Pentru că păstrăvul e un pește mai fără gust (pentru unii!), am căutat să-l gătim cumva mai puțin fad decât clasica variantă de pește cu cartofi natur sau cu broccoli/morcov/conopidă fierte, dar și mai puțin dușmănos pentru siluetă decât peștele prăjit. Deși cu mămăligă și mujdei, așa e monument! Pe lângă cei doi păstrăvi, deci, […]

Categorii
Rețete

Ștrudel de toamnă cu mere

Toamnă, mere coapte, gutui, nuci, magiun de prune, zacuscă, ardei copți, mai ziceți voi! Și ștrudel cu mere, astăzi, zicem noi! Și cu scorțișoară, eventual cu nuci. Alături de niscaiva cremă de zahăr ars, în varianta noastră. Sau cu cremă de vanilie, în forma consacrată germano-austriacă. Sau doar cu zahăr pudră. Sau fără. Dar ștrudel […]

Categorii
Recomandări Rețete

Quesadillas cu brânză și legume

Din categoria „ce gătim repede și bun când nu prea avem chef de gătit“, o rețetă pentru care aveți nevoie de câteva lipii (sau tortillas, precum cele pe care mexicanii le fac și din făină de porumb), niscaiva legume și, recomandat, niște brânză Cheddar sau, oricum, o brânză mai grasă, de grătar. Și de o […]

Categorii
Recomandări Rețete

Somon cu sos de lămâie și salată

Un preparat din pește savuros, care necesită relativ puține ingrediente și timp, și încă și mai puțină abilitate culinară. Pentru 2 porții, avem nevoie de: 2 medalioane de somon (sau fileuri); 2 linguri de zeamă de lămâie; 2 lingurițe muștar; puțin ghimbir proaspăt dat prin răzătoare; câteva linguri de ulei, preferabil de măsline; 2-3 linguri […]

Categorii
Know-how

Ce este un grătar cu rocă vulcanică?

Un grătar cu funcționare pe gaz a cărui flacără încălzește pietre sau roci vulcanice. Grătarul de gătit e poziționat deasupra acestor roci încinse și carnea se prăjește fără să intre în contact direct cu focul.