Categorii
Rețete

Ficat de porc la grătar pentru 4-6 persoane, cu garnitură de cartofi noi

Ingrediente 1 kg de ficat de porc 2 linguri cu ulei 1 lingură cu muștar 1 kg de cartofi 1 cană cu smântână sare și piper măcinat timp de pregătire: 45 de minute Mod de preparare Se spală ficatul bine și se lasă la uscat într-un prosop de hârtie. Se taie în felii groase, care […]

Categorii
Recomandări Rețete

Șalău în sos picant pentru 4-6 persoane

Ingrediente 1 kg de șalău 2 linguri cu unt 1 țelină 1 ceapă 1 morcov 1 roșie 1 foaie de dafin un pahar de vin alb pătrunjel și 1-2 lămâi piper boabe și sare Mod de preparare Curățați legumele, le tăiați în felii subțiri, le căliți în unt împreună cu ceapa. Când ceapa se albește puțin se […]

Categorii
Rețete

Crap la cuptor cu morcovi și ceapă

Ingrediente 1 crap proaspăt de cca 1 kg 1 lămâie 1 ceapă 6-8 căței de usturoi 1 pahar de vin alb 2 roșii Cimbru, verdeață tocată 1 kg cartofi 4-5 morcovi medii Rețetă pentru 4-6 persoane Timp de preparare: 6o min Mod de preparare Se curăță crapul de solzi, se scoate urechea cu osul respectiv, care are un gust […]

Categorii
Rețete

Rețetă tradițională de mici „La Iordache Ionescu“

Rețeta datează din anul 1870 și a fost preparată la un birt situat pe strada Covaci din București. Ingrediente 500 g carne de vită de la ceafă 500 g carne de pulpă de vită 200 g seu 1 linguriță de ienibahar 4-6 căței de usturoi 1 lingură chimen 500 ml zeamă de carne 1 linguriță de sare […]