Categorii
Pizza

Generalități despre cuptoarele de pizza cu foc de lemne

Nimic nu apropie mai mult o familie și prietenii decât gătitul în stil tradițional – de la frământarea aluatului, pregătirea garniturilor și până la crearea unor pizza unice, fierbinți, preparate pe lemne, pe care să le savurați în grup!

Cuptoarele de pizza autentice reprezintă legătura dumneavoastră cu bucătăria tradițională consacrată. Cuptoarele Porto Forno sunt cuptoare artizanale de cea mai bună calitate, fiecare dintre ele fiind confecționat manual într-un sat de lângă Rio Maior, la nord de Lisabona, Portugalia.

Nimic nu apropie mai mult o familie și prietenii decât gătitul în stil tradițional – de la frământarea aluatului, pregătirea garniturilor și până la crearea unor pizza unice, fierbinți, preparate pe lemne, pe care să le savurați în grup!

Aromele de pizza gătită în mod natural pe lemne sunt inconfundabile, iar blatul crocant (creat prin aprinderea focului direct pe suprafața de gătit) este un semn distinctiv al cuptoarelor de pizza. Calitatea și prospețimea unei pizza de restaurant scumpe pot fi ale dumneavoastră la o fracțiune din preț, iar o pizza la cuptor cu lemne este o investiție care adaugă valoare mult timp după ce distracția s-a terminat!

Cuptoarele de pizza Porto Forno sunt fabricate manual din materiale naturale de calitate pentru a asigura cel mai bun și mai autentic produs. Se folosește cărămidă refractară (de foc), un material ceramic introdus în straturile interioare ale cuptorului. Acesta este capabil să reziste la temperaturi ridicate și la utilizarea în aer liber, însă vă recomandăm să folosiți o husă atunci când nu utilizați cuptorul sau pentru a evita expunerea severă la intemperii. O husă îl va proteja nu numai de praful general, ci în primul rând de vremea umedă. Este important ca cuptorul dvs. să nu stea afară pe vreme umedă sau să rămână cu zăpadă pe el. Husele vor garanta longevitatea cuptorului dumneavoastră.

La fel ca în cazul cuptoarelor tradiționale în general, este foarte recomandat să îl „rodați” aprinzând în prealabil un mic foc pentru a elimina orice urmă de umiditate din cuptor. Acest proces de rodare a cuptorului dvs. trebuie repetat în fiecare zi timp de 5 zile. Cuptoarele Porto Forno vin împreună cu termometre care sunt în grade Celsius. Deși sunt termometre eficiente de bucătărie, dacă doriți o precizie extremă, vă sugerăm să cumpărați un termometru cu infraroșu. O inspecție vizuală a cuptorului dvs. vă va oferi cel mai bun indiciu cu privire la gradul de pregătire al acestuia, deoarece suprafețele de cărămidă trec de la negru la alb pe măsură ce sunt arse straturile de pe pereții cuptorului.

În ciuda eforturilor dvs. de a vă proteja cuptorul, vor apărea fisuri. Acest lucru este complet normal la toate cuptoarele de teracotă și la cuptoarele de pizza din cărămidă cu foc de lemne. Fisurile pot apărea în jurul cupolei sau de-a lungul liniilor d eîmbinare dintre cărămidă și mortar și chiar în interior. Acestea se vor dilata atunci când cuptorul este fierbinte și se vor contracta când cuptorul se răcește. Majoritatea proprietarilor de cuptoare de pizza nu își chituiesc cuptoarele fisurate, deoarece este un semn al unui cuptor îndelung folosit și deoarece este vorba despre doar fisuri superficiale. După cum s-a menționat anterior, cuptoarele se vor fisura, dar pentru a evita fisurile mai rapide și/sau mai mari este important să vă ardeți în prealabil cuptorul în mod corespunzător, prin metoda de curing. Consultați articolul cu Întrebări frecvente pentru un tratament adecvat de curing.

Se întâmplă, de asemenea, ca baza cuptorului să se fragmenteze un pic. Baza este din beton și NU din materiale prefabricate – totul este făcut manual, așa că se poate dezintegra puțin pe margini. Puteți folosi puțin mortar pentru reparații. Este posibil să găsiți goluri în interiorul cuptorului dvs. în cupolă, precum și pe podeaua cuptorului- acest lucru este normal și intenționat. Nu uitați, acestea sunt făcute manual!

Fiecare cuptor are caracterul său unic și nu există două cuptoare la fel, ceea ce face ca terasa sau curtea dvs. să fie la fel de particularizate precum persoana care le stăpânește!

Lasă un răspuns