Categorii
Know-how

Zuper generatorul de fum – vers. 1.0.2018

De bucurie că grătarul meu (Char-Broil Signature) este peste așteptări, m-am apucat să-l accesorizez. Obiectul lucrării îl face generatorul de fum, așa că nu mă laud cu rotisorul, suporții pentru aripioare și pentru copane inferioare, suporții pentru coaste (spare ribs), regulatorul de presiune de 50 mBar… Ba nu! Regulatorul este o șmecherie, dat fiind că […]

Categorii
Rețete

Cheesecake (tort) aniversar

Simplu și überdelicios. Pentru un cheesecake cu diametrul generos de 28 de centimetri (în tavă cu margine detașabilă), am folosit: 450 de grame de biscuiți (digestivi, teoretic, practic, biscuiți să fie); un pachet de unt; 500 de grame de brânză de vaci (am preferat-o light); 200 de grame de smântână (4-5 linguri); 6-8 linguri de […]

Categorii
Recomandări Rețete

Paella cu pui

Știți sigur amestecurile prefierte (congelate) de paella din hipermarket. Care nu-ți dau impresia c-ar fi altceva decât orez cu legume și fructe de mare/pui/porc, așa că te gândești c-ai dezlegat dilema și mergi mai departe. Eventual, ai mâncat o paella bună într-un restaurant sau ai avut norocul s-o deguști la ea acasă, în Spania, și […]

Categorii
Rețete

Tartă cu mere caramelizate

Multe mere-n casă, ca toamna, poftă de dulce, mustrări de cuget că dulciurile intră pe contrasens cu programul guvernamental: „Burta jos!“; uite așa ieșit o tartă cu mere caramelizate, un compromis la tortul de mere, cu un aluat aproape neîndulcit. Și cu niște pofticioși alături. După inspecția cămară-frigider, ne-am oprit la: 250 de grame de făină […]

Categorii
Rețete

Pâine cu usturoi pe grătar (și ceva verdeață)

Care ne lasă gura apă tuturor, nu-i așa? Mai ales când e și mai aproape de forma italiană originală de bruschetti dacă o facem pe grill, mult mai gustoasă decât feliile de pâine scoase, pur și simplu, din toaster. Cu esențiala mențiune că, dat fiind că și pâinea, și untul se ard rapid, nu trebuie […]