Categorii
Recomandări Rețete

Paella cu pui

Știți sigur amestecurile prefierte (congelate) de paella din hipermarket. Care nu-ți dau impresia c-ar fi altceva decât orez cu legume și fructe de mare/pui/porc, așa că te gândești c-ai dezlegat dilema și mergi mai departe. Eventual, ai mâncat o paella bună într-un restaurant sau ai avut norocul s-o deguști la ea acasă, în Spania, și […]

Categorii
Recomandări Rețete

Păstrăv(i) cu legume și brânză la grătar

Pentru că păstrăvul e un pește mai fără gust (pentru unii!), am căutat să-l gătim cumva mai puțin fad decât clasica variantă de pește cu cartofi natur sau cu broccoli/morcov/conopidă fierte, dar și mai puțin dușmănos pentru siluetă decât peștele prăjit. Deși cu mămăligă și mujdei, așa e monument! Pe lângă cei doi păstrăvi, deci, […]

Categorii
Recomandări Rețete

Quesadillas cu brânză și legume

Din categoria „ce gătim repede și bun când nu prea avem chef de gătit“, o rețetă pentru care aveți nevoie de câteva lipii (sau tortillas, precum cele pe care mexicanii le fac și din făină de porumb), niscaiva legume și, recomandat, niște brânză Cheddar sau, oricum, o brânză mai grasă, de grătar. Și de o […]

Categorii
Recomandări Rețete

Somon cu sos de lămâie și salată

Un preparat din pește savuros, care necesită relativ puține ingrediente și timp, și încă și mai puțină abilitate culinară. Pentru 2 porții, avem nevoie de: 2 medalioane de somon (sau fileuri); 2 linguri de zeamă de lămâie; 2 lingurițe muștar; puțin ghimbir proaspăt dat prin răzătoare; câteva linguri de ulei, preferabil de măsline; 2-3 linguri […]

Categorii
Recomandări Rețete

Șalău în sos picant pentru 4-6 persoane

Ingrediente 1 kg de șalău 2 linguri cu unt 1 țelină 1 ceapă 1 morcov 1 roșie 1 foaie de dafin un pahar de vin alb pătrunjel și 1-2 lămâi piper boabe și sare Mod de preparare Curățați legumele, le tăiați în felii subțiri, le căliți în unt împreună cu ceapa. Când ceapa se albește puțin se […]