Categorii
Pizza

Cuptoare de pizza cu foc de lemn versus cuptoare de pizza pe gaz

Acest articol va aborda principalele diferențe dintre cuptoarele de pizza pe gaz și cele pe lemne și va explica de ce cuptoarele pe lemne sunt semnificativ mai bune dacă sunteți în căutarea posibilității de gătire a unei pizza de calitate și gustoase.

Ce ar fi mai potrivit să alegeți?

Deși există atât avantaje, cât și dezavantaje legate de cuptoarele de pizza pe gaz și de cele pe lemne, cele două tipuri de cuptoare nu sunt în niciun caz identice ca funcționalitate sau design. Din acest motiv, alegerea unuia în detrimentul celuilalt poate părea o sarcină descurajantă.

Acest articol va aborda principalele diferențe dintre cuptoarele de pizza pe gaz și cele pe lemne și va explica de ce cuptoarele pe lemne sunt semnificativ mai bune dacă sunteți în căutarea posibilității de gătire a unei pizza de calitate și gustoase.

Considerentul nr. 1: Temperatura

Cea mai semnificativă diferență dintre cele două este că nu toate cuptoarele pe gaz sunt capabile să atingă temperatura optimă pentru a găti pizza. Acest lucru se datorează faptului că gazul care încălzește un cuptor pe gaz este capabil să ardă doar până la o anumită temperatură, în timp ce cuptoarele pe lemne au variații de temperatură care depind adesea de lemnul pe care îl folosiți.

În plus, cuptoarele cu lemne se vor încălzi mai repede datorită faptului că focul este făcut direct pe suprafață de bază a cuptorului, ceea ce vă permite să împrăștiați lemnele și să încălziți întregul spațiu în mod uniform.

Ca o sugestie de cuptor pe lemne, PortoForno Pizzaioli este un cuptor italian special pentru pizza, cu foc de lemne, care vă oferă bucuria de a coace o pizza autentică în stil italian în câteva minute, în propria curte. Poate fi foarte frumos și distractiv să vă adunați cu copiii sau cu prietenii și familia în jurul cuptorului, să îi lăsați pe toți să își facă propria pizza și să aveți parte de distracție la comun. Pizzaioli este echipat cu cupola specifica cuptorului de pizza italian, permițând o distribuție rapidă și intensa a căldurii către podeaua cuptorului, ceea ce îl face ideal pentru a coace o pizza autentică, preparată pe lemne. Pentru a obține o pizza crocantă în câteva minute, podeaua cuptorului trebuie să atingă o temperatură de aproximativ 330-350 grade C. Și știați că în acest cuptor de pizza puteți găti, de asemenea, fripturi, grătare, lasagna, mâncăruri de legume, preparate gătite lent, cum ar fi pulled pork și alte rețete și, bineînțeles, pâine rumenă și crocantă?

Considerentul nr. 2: Gustul

Pizza gătită într-un cuptor cu lemne are adesea o aromă îmbunătățită pe care nu o puteți obține cu un cuptor pe gaz. Acest gust îmbunătățit este adesea însoțit de o aromă distinctă de fum care nu poate fi reprodusă prin niciun alt mijloc (nici chiar prin utilizarea produselor lichide de afumare).

Pe de altă parte, cuptoarele pe gaz nu oferă un gust potențat sau o aromă suplimentară. De fapt, gătitul unei pizza într-un cuptor pe gaz nu oferă nicio diferență de gust față de cea pe care o puteți obține dacă o gătiți în cuptorul obișnuit de acasă.

Considerentul nr. 3: Valoarea nutritivă

Cel mai important beneficiu în a avea un cuptor de pizza pe lemne este unul despre care puțini vorbesc: valoarea nutritivă a alimentelor.

În cazul cuptoarelor cu gaz și chiar a cuptoarelor standard, pizza trebuie să se gătească la o temperatură mai scăzută pentru o perioadă mai lungă de timp, ceea ce înseamnă că o parte semnificativă a nutrienților din carne și legume sunt eliminați.

În schimb, în cazul cuptoarelor cu lemne, pizza se gătește mult mai repede datorită temperaturii mai ridicate. O pizza standard cu brânză sau pepperoni poate fi coaptă în întregime în doar 80 de secunde!

Apoi, deoarece pizza se gătește mai repede, majoritatea nutrienților și antioxidanților din alimente se păstrează, ceea ce înseamnă că vă puteți bucura de o masă mult mai sănătoasă!

În chip de concluzie:

Cuptoarele de pizza pe lemne oferă un întreg arsenal de beneficii care pur și simplu nu pot fi obținute cu un cuptor obișnuit pe gaz – și nu este vorba despre beneficii mici. Aspecte precum temperatura, gustul și valoarea nutritivă sunt incredibil de importante atunci când încerci să faci o pizza de calitate, iar cuptoarele cu gaz pur și simplu nu țin pasul….

Mai mult decât atât, cuptoarele pe lemne conferă un aspect decorativ rafinat estetic pe care cele pe gaz nu îl pot oferi. Pur și simplu nu ai cu ce să contracarezi aspectul unui cuptor pe lemne proaspăt lucrat, cu cărămizi îmbinate artizanal astfel încât să se potrivească oricărui stil.

Ținând cont de toate acestea, un lucru este sigur: fie că sunteți în căutarea unui cuptor de pizza tradițional, a unuia mai modern sau a unei variante mixte, un cuptor de pizza cu lemne pare a fi cea mai bună opțiune.

Lasă un răspuns