Categorii
Pizza

Ce trebuie luat în considerare la instalarea unui cuptor de pizza de interior

Sărbătorile îndeosebi ne fac să ne gândim la mesele tradiționale gătite în familie. Poate că vă tentează să adăugați un cuptor de pizza pe lemne în bucătăria dvs. interioară. De ce nu?

Dacă vă place să gătiți tradițional, un cuptor de pizza la domiciliu este întotdeauna o bună achiziție pentru familia dvs. Dar, înainte de a instala unul în bucătăria dvs., există considerente suplimentare la care trebuie să vă gândiți atunci când instalați unul în interior. Nu toate cuptoarele de pizza sunt proiectate la fel în privința instalării. Fiecare instalare este diferită, deoarece depinde de structura casei dvs. și de locul în care vă aflați din punct de vedere geografic. Cu toate acestea, există lucruri care trebuie luate în general în considerare, cum ar fi legile sau reglementările locale. Este important să cunoașteți reglementările locale aplicabile în construcții și să le respectați. Așadar, înainte de a cumpăra un cuptor de pizza de interior, verificați dacă există certificări specifice necesare pentru cuptoarele de pizza în zona dvs.

Vă sugerăm cu tărie să contactați inspectorii sau funcționarii locali din domeniul construcțiilor pentru a verifica cerințele specifice zonei. Aceștia vor evalua posibilitatea de instalare a unui cuptor de pizza de interior prin raportare la specificațiile producătorului, astfel încât, dacă cuptorul dvs. nu vine cu anumite specificații, s-ar putea să nu aveți voie să îl instalați în locuința dvs., până la urmă.

Dacă este cazul, căutați firme specializate în instalare în zona dumneavoastră, dar rețineți că șoferii livratori nu pot face acest lucru. Instalarea nu este dificilă, dar cu siguranță aveți nevoie de mai multe mâini care să vă ajute. Dacă doriți ca cuptorul să fie încorporat, vă îndemnăm să vă consultați cu un antreprenor de bucătării în aer liber sau cu un peisagist. De asemenea, vă sugerăm să contactați transportatori de seifuri sau de piane – aceștia știu câte ceva despre transportul volumelor mari. Cuptorul este cel mai probabil livrat împreună cu o schemă simplă care vă va ajuta la instalare.

Mai jos sunt prezentate succint cele mai bune practici și recomandările standard pentru instalarea unui cuptor de pizza de interior.

Distanță suficientă de protecție la incendiu

Instalarea la interior a cuptorului trebuie să țină cont de distanța corectă față de materialele inflamabile. Nerespectarea distanței necesare este o cauză majoră a incendiilor provocate de cuptoarele de interior.  Pentru a vă oferi o referință generală, distanțele de siguranță pentru cuptorul cu foc de lemne sunt următoarele:

Acesta trebuie să aibă un spațiu de cel puțin 30 de centimetri de fiecare parte și de 36 de centimetri în zona de deschidere a ușii

Ar trebui să dispună de un spațiu liber de 50 de centimetri de la partea superioară a cuptorului până la materialele inflamabile.

Trebuie să existe un spațiu liber de 25 de centimetri în spatele cuptorului, departe de materialele inflamabile.

Trebuie să existe un spațiu liber de 30 de centimetri în partea de jos a cuptorului față de materialele inflamabile

Instalați materiale de protecție neinflamabile la 15 centimetri de fiecare parte a cuptorului și deasupra ușii. De obicei, ca material de protecție se utilizează plăci de ciment neinflamabile. Gips-cartonul standard și placa de gips-carton sunt materiale inflamabile și nu trebuie utilizate.

Trebuie să existe o suprafață la  podea neinflamabilă care să depășească 36 de centimetri în față și 30 de centimetri de fiecare parte a ușii. La fel ca pentru orice alt echipament de gătit, alegeți suprafețe adecvate în partea din față a cuptorului pentru a proteja podeaua de eventualele deteriorări datorate obiectelor fierbinți și grele mai ales imediat ce acestea sunt scoase din cuptor.

Folosiți materiale neinflamabile pentru a construi o suprafață de protecție neinflamabilă deasupra cuptorului dumneavoastră pe lemne.

Deși acestea sunt recomandările standard, dvs. vă revine responsabilitatea în continuare de a vă asigura că modul de instalare a cuptorului de interior respectă reglementările în materie de construcții și recomandările producătorului furnizate în manualul de instrucțiuni al cuptorului.

Ventilație cu hote de bucătărie

Este important să acordați prioritate unei ventilații adecvate pentru cuptorul dvs. de pizza. Având bucătăria dotată cu o hotă puternică, vă puteți asigura că bucătăria dvs. nu va fi impregnată de fum, mirosuri sau funingine care să acopere pereții, dulapul și tavanul casei dvs. Pentru a găsi cea mai bună hotă de bucătărie, iată câteva sfaturi pe care le puteți urma:

Găsiți o hotă de bucătărie cu canal de ventilație

Luați în considerare o hotă cu cel puțin 1200+ CFM (picioare cubice pe minut)

Hota cu filtre deflectoare din oțel inoxidabil este o alegere bună

Dimensiunea hotei ar trebui să cu 12, până la 24 de centimetri mai mare decât cuptorul dvs. de pizza

Canalul de ventilație ar trebui să fie suficient de mare pentru a evacua tot aerul impregnat de grăsime și fumul din bucătăria dvs.

O hotă construită din oțel inoxidabil durabil care poate rezista la fum și căldură intensă

Distanța recomandată pentru coșul de fum

Atunci când este utilizat, coșul de fum poate deveni extrem de fierbinte. Dacă nu folosiți o hotă, majoritatea instalațiilor interioare au nevoie de un sistem de coș de fum din oțel cu perete dublu certificat UL. Nu utilizați niciodată materiale inflamabile în apropierea coșului de fum al cuptorului.

Recomandarea tipică este un spațiu de aer de 15 cm între placa de ancorare sau coșul de fum și orice material inflamabil. Contactați compania de HVAC și cumpărați numai produse recomandate pentru această utilizare. Din nou, verificați reglementările aplicabile în construcții pentru standardele locale de construcții.

Monoxid de carbon

Este extrem de important să ventilați cuptorul de pizza pe lemne. Atunci când combustibilii fosili, precum lemnul și gazul, sunt arși fără o bună alimentare cu aer, aceștia produc monoxid de carbon. Dacă încăperea nu are o ventilație adecvată, se pot acumula niveluri periculoase de monoxid de carbon. Prin urmare, este foarte important să existe suficient oxigen pentru foc.

Semnele vizibile ale emisiilor de monoxid de carbon pot include urme negre de funingine pe pereții din jurul sobei și al caloriferelor. Este important să vă consultați cu un expert în aparate pe gaz sau pe lemn care să vă ajute să verificați instalația, pentru a vă asigura că există o cantitate suficientă de oxigen și o ventilație adecvată în interior. Se recomandă să folosiți un detector de monoxid de carbon ori de câte ori folosiți un cuptor de interior cu lemne.

Stand pentru cuptorul de pizza sau instalarea lui în perete

Este foarte recomandat să se construiască un suport de susținere din metal pentru utilizarea în interior a cuptorului de pizza. Respectând reglementările locale și specificațiile producătorului, construiți incinta de perete a cuptorului folosind stâlpi de metal și panouri de perete neinflamabile.

Pentru mai multă precauție, unii instalatori acoperă cuptorul cu o pătură ignifugă sau folosesc o izolație fără azbest, cum ar fi vermiculita sau perlita, pentru a umple orice spațiu care nu are nevoie de zonă de aerisire.

Observații importante de reținut:

Luați în considerare achiziționarea unei hote cu putere mai mare, un canal de ventilație mai mare și o suprafață de acoperire mai mare deasupra zonei de gătit.

Asigurați-vă că hota dvs. are canalul de ventilație orientat spre exterior. Hotele fără canal de ventilație nu vor avea suficientă putere pentru a evacua tot fumul și gazele din bucătăria dvs.

Folosirea filtrelor deflectoare din oțel inoxidabil nu este esențială, dar acestea sunt destul  de eficiente pentru a capta grăsimea în deflectoare pe măsură ce aerul impregnat de grăsime este direcționat în afara locuinței.

În cele din urmă și cel mai important, discutați cu departamentul local de construcții pentru a afla care sunt toate standardele și reglementările specifice regiunii dvs. înainte de a cumpăra sau de a instala noul dvs. cuptor de pizza de interior.

Lasă un răspuns