Categorii
Pizza

Instrumente și accesorii esențiale pentru proprietarii de cuptoare de pizza pe lemne

Iată o listă cu cele mai bune instrumente și accesorii pentru cuptorul de pizza de care veți avea nevoie pentru a pregăti cea mai gustoasă pizza posibilă.

Mulți presupun că, pentru a crea o pizza excelentă, este nevoie doar de abilități excelente de gătit și de ingrediente de calitate. Cu toate acestea, un cuptor pe lemne bine întreținut poate face ca o pizza să aibă un gust și mai bun. În plus, trebuie să aveți setul potrivit de accesorii și instrumente pentru cuptorul de pizza ca să simplificați procesul de pregătire a pizzei la cuptor.

Atunci când achiziționați un nou cuptor de pizza, veți dori să valorificați la maximum investiția, asigurându-vă că aceasta vă depășește așteptările. De asemenea, nu ar trebui să vă așteptați la mai puțin nici de la accesoriile pentru cuptorul de pizza pe care le cumpărați.

Iată o listă cu cele mai bune instrumente și accesorii pentru cuptorul de pizza de care veți avea nevoie pentru a pregăti cea mai gustoasă pizza posibilă.

Paletă de pizza

O paletă de pizza este un accesoriu indispensabil pentru orice bucătărie în care se prepară pizza. Este un instrument care poate fi confecționat fie din lemn, fie din metal. Scopul paletei de pizza este de a ridica pizza, de a o introduce în cuptor și apoi de a o scoate după ce a fost gătită. Gândiți-vă la ea ca la o spatulă supradimensionată.

Bineînțeles, paletele de pizza sunt de diferite dimensiuni și forme. Paleta de pizza pe care o alegeți ar trebui să depindă de tipul de pizza pe care doriți să îl preparați și de spațiul disponibil în bucătăria dvs.

Folosirea unei palete de pizza lungi poate fi mai dificilă într-o bucătărie mică. Pe de altă parte, o paletă de pizza scurtă vă poate îngreuna accesul în colțurile îndepărtate ale cuptorului. Așadar, încercați să găsiți o paletă de pizza de dimensiuni medii sau cumpărați palete de pizza de mai multe dimensiuni, dacă doriți să experimentați cu ele.

Care este mai bună, o paletă de pizza din lemn sau o paletă de pizza din aluminiu?

Ambele palete de pizza au avantajele și dezavantajele lor. O paletă de pizza din lemn este mai bună pentru a introduce pizza nefiartă în cuptor, deoarece aluatul de pizza nu prea se lipește de lemn. Lama paletei de pizza poate aluneca cu ușurință pe sub blat fără a deteriora crusta. Ca alternativă, paleta de pizza din lemn poate servi drept blat de tăiat diferitele ingrediente de pizza. Acest lucru vă va economisi bani pentru că nu va trebui să cumpărați un blat de tocat separat.

Subiect conex: Cum să alegeți paleta de pizza potrivită

O paletă de pizza din aluminiu este mult mai ușoară decât una din lemn. Unii oameni au probleme în a întoarce pizza cu o paletă din lemn deoarece aceasta cântărește câteva kilograme în plus. În schimb, cu o paletă de aluminiu pentru pizza, va fi mult mai ușor să întoarceți pizza, deoarece nu aveți greutatea suplimentară a lemnului. În plus, aluminiul este mult mai ușor de curățat decât lemnul. Acesta este un lucru bun, deoarece aluatul se lipește mult mai mult de aluminiu, ceea ce înseamnă că va trebui să curățați mai temeinic paleta de pizza din aluminiu.

Indiferent dacă intenționați să cumpărați un cuptor de pizza pentru exterior sau un cuptor de pizza pentru interior, paletele de pizza sunt esențiale pentru orice bucătărie.

Instrument de eliminat bulele din blatul de pizza

Când începeți să faceți pizza, unul dintre lucrurile pe care le veți observa imediat sunt bulele de aer care se formează în aluatul de pizza. Bulele creează spații goale în mijlocul aluatului, ceea ce face ca toppingurile să alunece de pe partea superioară a pizzei. Deoarece nimănui nu-i place să mănânce pizza cu bule și cu topping puțin, trebuie să spargeți acele bule pe măsură ce aluatul se coace în cuptor.

Un instrument de eliminare a bulelor din aluatul de pizza este un instrument special conceput pentru a elimina bulele nedorite din acest aluat. Este conceput cu un vârf de aluminiu care are dinți ascuțiți la capete. Puteți folosi dinții pentru a sparge bulele din aluat înainte ca acestea să se întărească. Dacă este folosit corect, instrumentul de eliminat bule din aluatul de pizza va păstra toate garniturile intacte, protejându-vă în același timp brațele de arsuri de la cuptor.

Lopată de cenușă

O lopată pentru cenușă face exact ceea ce arată și numele ei. Aceasta vă permite să îndepărtați cenușa și scrumul din cuptor. O lopată pentru cenușă poate fi folosită și pentru a muta lemnele de jur împrejur după ce cuptorul s-a încălzit. În acest fel, suprafața de gătit este complet descoperită, pentru ca pizza să se gătească fără ca resturile de cenușă să obstrucționeze căldura.

Perie pentru cuptor

Dacă doriți să aveți un cuptor de pizza bine întreținut, trebuie să îl curățați în mod regulat cu o perie pentru cuptor de înaltă calitate, fie una din sârmă, cu racletă și mâner din lemn.

De asemenea, puteți folosi peria de cuptor pentru a muta focul dinspre partea centrală a cuptorului pe laterale.

Husă de protecție a cuptorului

O husă pentru cuptor este cel mai bun mod de a vă proteja cuptorul de intemperiile naturii, cum ar fi praful, zăpada, ploaia, căldura, dar și insectele. Acești factori pot diminua calitatea oricărui cuptor de pizza, indiferent de durabilitatea acestuia. De asemenea, husele pentru cuptoare pot proteja suprafețele cuptorului atunci când trebuie să transportați cuptoarele.

Husele pentru cuptoare sunt fabricate dintr-un material clasic de nailon negru, ceea ce le face ușor de aplicat pe orice cuptor de pizza. Trebuie doar să scoateți capacul coșului de fum și să puneți capacul pe cuptor. Apoi, acesta va fi protejat pe tot parcursul anului.

Suport pentru cuptor

Un suport pentru cuptor adaugă portabilitate cuptorului dumneavoastră. Roțile de pe partea inferioară vă permit să transportați cuptorul oriunde, de exemplu într-o bucătărie amenajată în aer liber. Cei mai mulți preparatori de pizza preferă un suport de cuptor de pizza fabricat din oțel inoxidabil și prelungit cu un raft lateral pentru transportul și depozitarea alimentelor, instrumentelor și băuturilor. Acesta poate funcționa și ca un cărucior pentru alimente, datorită acestor caracteristici de mobilitate.

Cutter de pizza

A tăia pizza este probabil cel mai popular pas în pregătirea acesteia. După ce ați copt pizza și ați scos-o din cuptor, trebuie să o tăiați în felii. În acest fel, este ușor să serviți pizza mai multor persoane.

Un cutter de pizza cu rotiță este instrumentul principal folosit pentru tăierea pizzei în felii. Este o unealtă de tăiere circulară cu lamele cu role ascuțite care facilitează tăierea unei pizza.

Când terminați de folosit cutterul de pizza, nu este nevoie de mult efort pentru a-l curăța. Trebuie doar să îl scufundați în apă caldă de la robinet pentru a îndepărta particulele de alimente de pe lamă. Folosiți un burete și detergent lichid pentru a vă asigura că lama cuțitului este curățată în totalitate. Odată ce particulele de alimente sunt îndepărtate, folosiți o cârpă uscată pentru a îndepărta toate urmele de apă de pe lamă. În caz contrar, metalul ar putea să ruginească.

Concluzie

Un cuptor autentic de pizza pe lemn face minuni în gospodărie. Totuși, ca orice dotare casnică, nu poate face singur toată treaba. Dacă folosiți accesoriile și instrumentele de bază prezentate mai sus, acestea vă vor garanta că pizza va ieși perfectă. Prin urmare, merită să investiți în instrumente și accesorii de cea mai bună calitate pentru cuptorul de pizza, deoarece acestea vă vor ajuta să obțineți cele mai gustoase pizza pe care le-ați mâncat vreodată.

Lasă un răspuns