Categorii
Pizza Rețete

Nimic mai potrivit în curte decât un cuptor de pizza pe lemne!

Atunci când invitații se adună în jurul cuptorului tradițional de pizza, le puteți pregăti rapid o pizza cu brânză mozzarella și ardei gras, o variantă rustică delicioasă pentru o petrecere inopinată.

Dacă iubiți toamna în mod predilect între toate anotimpurile, un cuptor de pizza pe lemne va veni să întregească bucuria specifică sezonului. În momentul în care frunzele încep să cadă, iar temperaturile scad la sfârșitul după-amiezii și seara și zilele sunt din ce în ce mai scurte, dorința de a savura o delicioasă și autentică pizza la cuptor pare a face cel mai bun tandem cu toată această atmosferă autumnală atât de plăcută!

Dacă zilele mai răcoroase vă fac să vă doriți să gătiți într-un cuptor de pizza autentic, acest lucru este perfect de înțeles. Atunci când lumina își schimbă intensitatea și frunzele cad una după alta, gândurile noastre se îndreaptă spre mâncărurile „reconfortante” și spre culorile și aromele de sezon ale toamnei.

Doriți să vă răsfățați și încântați oaspeții la următoarea petrecere sau cină la care îi veți avea alături? Luați câteva legume de sezon, rețeta dvs. preferată de aluat de pizza și aprindeți cuptorul tradițional de pizza autentic.

Pentru ca masa dvs. să fie cu adevărat festivă și să amintească de sezon, scobiți dovleci mici, faceți găuri în ei sau ciopliți chipuri zâmbitoare și așezați în interiorul lor mici lumânări care să vă ajute să creați atmosferă. Aprindeți niște lumânări cu miros de dovleac sau scorțișoară și înconjurați-le cu frunze căzute pe care le-ați cules din curte, apoi așezați dovleci de diferite forme și mărimi în jurul mesei și ați transformat deja o simplă reuniune într-o noapte de neuitat.

Atunci când invitații se adună în jurul cuptorului tradițional de pizza, le puteți pregăti rapid o pizza cu brânză mozzarella și ardei gras, o variantă rustică delicioasă pentru o petrecere inopinată.

O pizza în spiritul sezonului cu mere și bacon cum vă sună? Ați citit „mere și bacon” și v-ați gândit probabil dacă ați înțeles bine! Da, așa e! Pregătiți un blat din grâu integrală, adăugați niște mere tăiate felii subțiri și bacon, apoi acoperiți totul cu brânză gouda. Nebunie!

Pizza cu cartofi dulci, ierburi și brânză fontina. Aceasta va fi un succes cu oaspeții dvs. vegetarieni. Formați blatul, ungeți partea de sus cu ulei de măsline, puneți deasupra cartofi dulci tăiați felii subțiri, rupeți niște ierburi și puneți-le pe blat, apoi acoperiți totul cu brânză fontina sau chiar cu mozzarella. Delicios și sănătos!

Pizza cu dovleac, bacon, spanac și feta cum vă sună? Se taie cubulețe de dovleac, se adaugă frunze de bacon, spanac și se presară brânză feta. Ungeți blatul cu ulei de măsline, adăugați dovleac, bacon, spanac și ceapă dacă vă place. Presărați cu feta și coaceți în cuptorul de pizza pe lemne.

Puteți adăuga mai multe sau mai puține ingrediente la aceste sugestii inedite de pizza. Poate doriți să presărați oțet balsamic, sare și/sau piper după gust.

Nu uitați de desert!

Pizza de post cu mere și scorțișoară ar fi o variantă. Luați aluatul de pizza preferat și pregătiți o pizza de tip desert pentru a completa seara. Ungeți blatul cu unt topit. Presărați un amestec de scorțișoară/dulceață/zahăr peste care adăugați unt topit. Acoperiți cu mere tăiate felii subțiri. După ce crusta de pizza este gata, faceți o glazură pe care să o turnați pe deasupra. Pentru glazură, bateți împreună untul topit, zahărul și apoi stropiți cu acest amestec pizza care este caldă încă. Serviți cu înghețată de vanilie și un praf de scorțișoară. Poftă bună!

Sărbătoriți toamna cu prietenii, familia și cuptorul de pizza!

Lasă un răspuns