Categorii
Rețete

Ficat de porc la grătar pentru 4-6 persoane, cu garnitură de cartofi noi

Ingrediente

  • 1 kg de ficat de porc
  • 2 linguri cu ulei
  • 1 lingură cu muștar
  • 1 kg de cartofi
  • 1 cană cu smântână
  • sare și piper măcinat
  • timp de pregătire: 45 de minute

Mod de preparare

Se spală ficatul bine și se lasă la uscat într-un prosop de hârtie.

Se taie în felii groase, care se ung cu ulei, cu muștar și se lasă să stea aproximativ 10 minute.

Curățați cartofii și îi puneți la fiert cu o lingură de sare. Lăsați-i să fiarbă la foc mic, după care scurgeți apa, îi puneți pe platou și îi acoperiți cu smântână în momentul servirii.

Ficatul de pune pe grătar, se întoarce des, iar peste putem presăra sare și piper măcinat.

Ficatul trebuie sa fie moale, dar bine făcut.

Se recomanda a se servi cu vin roșu!

Poftă bună!

Lasă un răspuns