Categorii
Recomandări Rețete

Șalău în sos picant pentru 4-6 persoane

Ingrediente

  • 1 kg de șalău
  • 2 linguri cu unt
  • 1 țelină
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 roșie
  • 1 foaie de dafin
  • un pahar de vin alb
  • pătrunjel și 1-2 lămâi
  • piper boabe și sare

Mod de preparare

Curățați legumele, le tăiați în felii subțiri, le căliți în unt împreună cu ceapa.

Când ceapa se albește puțin se adaugă vinul, sarea, piperul și foaia de dafin.

Fierbeți totul aproximativ 15 minute.

Între timp, curățați peștele, îl tăiați în felii groase peste care adăugați sare și îl lăsați cu sarea pe el circa 10 minute.

Feliile de pește se pun în sosul obținut, care se mai fierbe la foc mic 20 de minute, împreună cu feliile de roșie și cu lămâile.

Se recomandă servirea lui cu cartofi natur și vin alb.

Poftă bună!

Lasă un răspuns