Vinurile mai bogate in taninuri sunt servite la temperaturi mai ridicate. Vinurile mai usoare sau mai fructate se servesc la temperaturi scazute. Dupa turnarea in pahar, vinurile albe se incalzesc rapid din cauza diferentei mari dintre temperatura ambientala si temperatura ideala de servire a acestora. Pe perioada verii se recomanda servirea vinului alb cu 1-2 grade sub temperatura normal recomandata. Paharul de vin se tine intotdeauna de picior tocmai pentru a nu creste temperatura acestuia.

Tip vin Exemple Temperatura optima de servire
Cupaj rosu Cupola Sanctis – Sfantul Dumitru 2010 16° C
Rosu complex Prince Matei Merlot 2006 18° C
Rosu puternic Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2010 16°–18° C
Rosu fin Crai Nou Pinot Noir 2010 14°16° C
Rosu proaspat fructat Floare de Toamna Vinarte 12°14° C
Rose proaspat sec Prince Știrbey Cramposie Selectionata 2011 12°14° C
Alb plin sec Crai Nou Chardonnay 2012 10°12° C
Alb proaspat sec Lacerta Sauvignon Blanc 2011 10° C
Alb dulce sau fortificat Sirena Dunarii Riesling 2001 10° C

Înregistrare cont nou

Ai deja cont?
Autentificare sau Resetare parolă