Categorii
Pizza

FAQ – mentenanța cuptoarelor de pizza Porto Forno

Unul dintre cele mai bune lucruri legate de deținerea unui cuptor de pizza pe lemne este experiența de a reveni la elementele de bază și de a găti mâncarea într-un mod cu adevărat autentic.

Întrebări frecvente privind instalarea, caracteristicile, mentenanța cuptoarelor de pizza Porto Forno, instrucțiuni de gătire, accesorii, procesul de curing (ardere prealabilă, „vindecare”)

Instalarea cuptorului

Cum se poate realiza instalarea cuptorului de către utilizatorii privați?

Puteți căuta firme specializate în instalare dacă găsiți contacte în zona dumneavoastră, dar rețineți că livratorii nu pot face asta. Instalarea nu este dificilă, dar cu siguranță aveți nevoie de mai multe mâini care să vă ajute. Dacă doriți ca noul cuptor de pizza să fie încorporat, vă îndemnăm să vă consultați cu un specialist în bucătării în aer liber sau cu un peisagist. De asemenea, vă sugerăm să contactați transportatori de seifuri sau de piane – aceștia știu câte ceva despre ridicarea și transportul volumelor mari. Odată cu achiziționarea cuptorului, aveți la dispoziție o diagramă simplă care vă va ajuta să asistați la instalare!

Caracteristici ale cuptorului

Un cuptor de pizza pe lemne merită efortul de achiziție a lui și de gătire?

Da! Unul dintre cele mai bune lucruri legate de deținerea unui cuptor de pizza pe lemne este experiența de a reveni la elementele de bază și de a găti mâncarea într-un mod cu adevărat autentic. Nici nu trebuie să vă limitați doar la a găti pizza! Rețetele sunt foarte diversificate, de la pâine, carne, legume, fructe de mare și chiar deserturi! Nu numai că veți descoperi maestrul culinar care puteți fi, dar veți găsi și plăcerea de a vă distra familia și prietenii printr-o experiență unică și autentică!

Ce diferențe există între diferitele tipuri de cuptoare?

De regulă, contactul dintre distribuitor și producător este unul strâns, pentru a asigura controlul calității și a învăța despre metodele de fabricare. Cuptoarele de pizza pe lemne sunt triplu izolate, ceea ce menține căldura înăuntru, nu afară.

Tripla izolație permite cuptorului să fie fierbinte în interior, dar să rămână cald la atingere în exterior, în timpul unei sesiuni obișnuite de ardere. Unele cuptoare de pizza pe lemne sunt fabricate de companii de familie cu tradiție. Acești oameni incredibil de talentați fac cuptoare manual de zeci de ani. Ei sunt producători pasionați de cuptoare de pizza autentice! 

Ce trebuie să știu înainte de a cumpăra un cuptor de pizza?

Că veți deveni cel mai popular vecin din cartier. Așa că fiți pregătiți pentru cât mai mulți oaspeți. Un alt lucru important la care trebuie să vă gândiți este unde îl veți pune. Vă doriți, probabil, să îl instalați într-un spațiu care este ușor accesibil, dar vizibil, deoarece cuptorul de pizza adaugă foarte mult rafinament curții sau casei dumneavoastră.

Instrucțiuni de gătire

Ce altceva pot găti în acest cuptor?

Lista este lungă. Bineînțeles, cuptoarele fac cele mai delicioase pizza de casă și veți fi maestrul culinar incontestabil al cartierului! Acestea fiind spuse, puteți încerca să gătiți pâine, pui, curcan, pește, friptură, burgeri, miel, deserturi și lista poate continua. La pachet cu cuptorul achiziționat sunt incluse, de regulă, multe rețete, alături de instrucțiunile complete de îngrijire.

Trebuie să asezonez vasul ceramic care vine împreună cu cuptorul? 

De regulă, sunt incluse și instrucțiuni pas cu pas pentru îngrijirea corectă a vasului ceramic.  Acestea sunt vase frumoase pe care le puteți folosi de la cuptor la masă și veți dori să aveți grijă de ele!

Cât timp îi trebuie unui cuptor să se încălzească?

Atunci când este pregătit corect, cuptorul va avea nevoie de la aproximativ 45 de minute până la o oră și jumătate pentru a ajunge la temperatura potrivită de coacere a delicioaselor dvs. pizza. Pentru a reduce pe cât posibil timpul de încălzire la 45 de minute, folosiți un arzător cu butan pe care îl puteți procura de la un magazin de tip Home Depot. Aranjați lemnele în stil „foc de tabără” și folosiți arzătorul timp de aproximativ 2-3 min. Economisiți astfel o grămadă de timp. Nu folosiți hârtie – aceasta doar generează cenușă.

Ce fel de făină ar trebui să folosesc?

Din moment ce cumpărați un cuptor de pizza, știți că o pizza excelentă este strâns legată de ideea de crustă. Vă recomandăm să folosiți în general făină de tip 000, cu un conținut scăzut de gluten, pe cât posibil.

De ce accesorii de grătar am nevoie pentru cuptorul meu de pizza cu foc de lemne?

Veți avea cu siguranță nevoie de o paletă de pizza, utilă pentru a introduce pizza în cuptor, a o întoarce și a o scoate când este gata.  Acestea arată ca o lopată cu un mâner lung atașat, din lemn sau metal. Ideal este să se folosească o paletă de lemn pentru a pune pizza în cuptor și să se scoată cu paletă de metal – apoi să fie lăsată să se odihnească pe paleta de lemn până la servire/tăiere.

Un kit perfect de start include:

Îngrijirea cuptorului

Trebuie să țin cuptorul acoperit?

În cazul în care cuptorul dumneavoastră este acoperit, nu este necesar, însă dacă cuptorul este în aer liber, răspunsul este DA.  Este important să îl protejați de vremea umedă.  Este în regulă dacă se udă sau dacă plouă peste el ocazional – dar este foarte important ca acesta să nu stea în ploaie, zăpadă etc. pentru perioade lungi de timp. 

Putem folosi cuptorul de pizza iarna?

Da, absolut! Puteți găti în cuptorul dumneavoastră de pizza în orice anotimp! Cel mai important lucru de reținut este să păstrați cuptorul protejat atunci când nu îl utilizați, în special pe perioade lungi de timp și pe vreme nefavorabilă. Pregătiți-vă să dureze ceva mai mult timp să încălziți cuptoarele de pizza atunci când este foarte frig afară!

Ce fel de lemn ar trebui să folosesc?

Folosiți numai lemn de esență tare, cum ar fi nuc, stejar, măr, arțar etc. Vă rugăm să nu folosiți lemn mai moale, cum ar fi pinul sau molidul, care sunt rășinoase. NU recomandăm utilizarea cărbunelui în cuptoarele de pizza cu foc de lemne.

Cuptoarele de pizza prezintă pericol de incendiu?

Da, dacă nu sunt utilizate în mod corespunzător. Ca pentru orice dispozitiv care necesită foc pentru a încălzi și/sau a găti, trebuie să respectați cerințele reglementărilor locale de protecție și să luați măsurile de precauție adecvate. De asemenea, vă recomandăm cu căldură să vă procurați un capac de coș de fum pentru cuptoarele dvs. tradiționale. Capacele sunt importante pentru că au un opritor de scântei încorporat în scopuri de siguranță.

Cât de departe de locuință ar trebui să fie amplasat cuptorul de pizza?

Vă recomandăm să amplasați cuptorul la cel puțin 1,5 metri de casă sau de orice structură/perete al clădirii pentru a permite o ventilație adecvată. Cu toate acestea, trebuie să verificați reglementările locale de protecție la incendiu și să vă asigurați că respectați cerințele acestora. Adăugarea unei țevi de aerisire și a unui capac reprezintă un element de siguranță important.

Cum se curăță cuptorul?

Nu se curăță. După ce focul se stinge și se răcește, pur și simplu îl măturați și este deja pregătit pentru data viitoare!  De obicei, se închide ușa după o sesiune de gătit și pur și simplu se curăță cu lopata înainte de următoarea utilizare.

Chiar dacă ardeți în prealabil cuptoarele, acestea se vor crăpa (în mod realist, toate cuptoarele din cărămidă sau lut cu lemne se vor crăpa în diferite grade), crăpături care sunt de obicei subțiri, dar pot deveni destul de mari, mai ales atunci când cuptoarele sunt încălzite.  „Peticirea” cuptorului de cărămidă nu este neapărat necesară, deoarece fisurarea nu afectează funcția cuptorului într-un mod esențial. 

La ce se referă metoda de curing („vindecare”) și de ce este necesară?

Trebuie să faceți asta! Curing, sau vindecarea, sau arderea prealabilă a cuptorului înseamnă pur și simplu eliminarea umidității din mortar. Aceasta va contribui în mod semnificativ la prelungirea capacității de gătire și a duratei de viață a cuptorului dumneavoastră. Așadar, da, trebuie să vă ardeți în prealabil cuptorul tradițional.  Veți aprinde focuri mici și veți repeta procedura timp de 5 zile.

Aprindeți un foc mic și lăsați-l să ardă pe tot parcursul zilei (4-5 ore) menținând temperatura constantă:

  • Ziua 1. 140F/60C
  • Ziua 2. Repetați 215F/100C 
  • Ziua 3. Repetați 300F/ 150C
  • Ziua 4. Repetați 400F/200C
  • Ziua 5. Repetați 480F/250C 

TERMOMETRUL ESTE ÎN GRADE CELSIUS pentru că vorbim de cuptoare fabricate în Europa. Asigurați-vă că închideți ușa cuptorului în fiecare noapte, ceea ce va menține căldura în interior și va împiedica pătrunderea umezelii până la finalizarea procesului de curing.

Lasă un răspuns